Tuesday, 10 May 2016

Filled Under:

AKU DAH AGAK !!! Rupa-rupanya inilah sebab sebenar helik0pter yang membawa 6 0rang kenamaan termasuk Dat0' N0riah Kasn0n terhempas baru-baru ini.. . p/s : Mari kita sama-sama sedekahkan al-fatihah kepada semua mangsa yang terlibat.. Aminnn
       
Pihak B0mba Dedah Punca Sebenar Helik0pter Euc0pter AS350 Terhempas | Se0rang penduduk yang menduduki di sebuah rumah panjang di Kampung Seduku, Sri Aman mendakwa dia melihat sebuah daripada empat helik0pter yang melalui kampungnya dipanah petir pada hari Khamis yang lalu.
        Kejadian yang berlaku kira-kira jam 4 petang hari Khamis lalu, M0na Lipek memberitahu dirinya sedang berehat di beranda rumahnya apabila melihat empat helik0pter melintasi kawasan perkampungan mereka menuju ke arah Sebuyau.
        Dia melihat helik0pter keempat yang berada di belakang sekali dipanah petir secara tiba-tiba yang membuatkan helik0pter jenis Eur0c0pter AS350 kelihatan tidak stabil.
        “Disebabkan takut, saya terus masuk ke dalam rumah kerana bimbang perkara tidak diingini berlaku. Pada masa sama, cuaca yang ketika itu hujan bertukar menjadi ribut dan angin kencang menyebabkan bunyi helik0pter itu tidak kedengaran lagi,” ujarnya.
        Se0rang lagi penduduk, Gelang Kadir mendakwa beberapa p0k0k kelapa berg0yang manakala rumahnya terasa bergegar apabila sebuah helik0pter terbang rendah melintasi perkampungan mereka sekitar jam 4.30 petang pada hari kejadian helik0pter membawa r0mb0ngan kenamaan itu dilap0rkan terhempas.
        “Saya sedang memasak apabila terasa rumah bergegar dan bumbung pula seperti mahu tercabut. Apabila memandang ke luar tingkap, saya nampak sebuah helik0pter terbang begitu rendah seakan-akan mahu melakukan pendaratan cemas,” katanya.


0 comments:

Post a Comment