Tuesday, 10 May 2016

Filled Under:

SEDIHNYA YA ALLAH: Kerana Terlalu Rindu, Baby Ini Tidur Beralaskan Baju Ibunya Yang K0ma Ditanduk & Dirempuh Lembu        Kerana Terlalu Rindu, Bayi Ini Tidur Lena Beralaskan Baju Ibunya Yang K0ma Ditanduk & Dirempuh Lembu K0rban
        Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Sebak hati kami bila baca luahan lelaki ini tentang bayi yang tidur nyenyak beralaskan baju ibunya yang sedang k0ma dan terlantar di h0spital.
        Sudah hampir seminggu ibunya terlantar di wad ICU gara-gara dirempuh, ditanduk 0leh lembu k0rban dan mengalami pendarahan teruk di bahagian badan dan kepala.


        Menurut lelaki bernama Zakry Mahk0ta ini, bayi yang baru berusia 6 bulan itu merupakan anak kepada abang iparnya. Lebih menyedihkan selepas kejadian, bayi ini demam.
        Ibunya, se0rang Pegawai Felcra terlantar di ICU dan tidak sedarkan diri kerana dirempuh dan ditanduk semasa penghantaran lembu k0rban.
        Kerinduan terhadap ibunya. Baby Ariq tid0 atas baju ibu nya dgn nyenyak skali. Kebiasaan Baby Ariq tid0 atas badan ibunya setiap malam. Sudah seminggu ibunya k0ma di H0spital Pulau Pinang akibat insiden ditanduk lembu k0rban. Baby Ariq juga demam sehari sebelum kejadian. Sgt2 sebak dalam menjaganya ketika demam ditambah dgn kerinduan terhadap ibunya. M0h0n saudara mara, shbt handai dan rakan2 ku sama2 berd0a utk Ibunya N0rpiah Binti Mattahari kembali sedar dgn n0rmal dan sihat seperti sediakala. Hanya Allah sahaja yg akan membalas jasa baik kamu semua. Sem0ga Allah Merahmati Dan Memberkati Kehidupan Kamu Semua…
        Kr0n0l0gi kejadian
        Berita Wanita Ditanduk Lembu di Berita Harian, NST & Sinar banyak fakta yg kurang tepat.
        Berlaku pada 23/09/15 di Sebuah Kmpg Di Tanjung Bungah, Pulau Pinang.
        Skrg Di ICU Neur0surgery Bl0k A, N1 Di H0sp P.Pinang.
        Cerita Sebenar ~ Mangsa terlibat adalah N0rpiah Mattahari, Peg. Veterinar Felcra Jeniang & Se0rg Pemandu Felcra. Kejadian Berlaku ketika mereka sedang bertugas di mana mereka telah ditugaskan utk pergi menghantar lembu k0rban ke kg berkenaan di P.Pinang.
        Semasa lembu di turunkan, lembu berkenaan telah terputus tali & lari. Tetapi secara tiba2 juga lembu berkenaan telah berpatah balik ke arah l0ri di mana pemandu, N0r & masih ada lembu2 lain di atas l0ri. Pemandu sempat mengelak Tetapi N0r di rempuh & ditanduk 0leh lembu berkenaan dari arah belakang (bhgn perut & pinggang) & Terdapat kecederaan parah & pendarahan di blkg kepala kiri & kanan mangsa Mengikut pemandu, N0r melambung & kemudian terjatuh & blkg kepalanya terantuk di birai l0ngkang (k0nkrit).
        Sehingga kini N0r masih k0ma & kritikal.
        2 Pembedahan segera telah selamat dilakukan pd malam kejadian & kees0kkan harinya & sudah ditebuk di leher utk ganti pernafasan ptg kelmarin.
        M0h0n pembaca  ! sama-sama d0akan agar ibu kepada bayi ini kembali sembuh seperti sedia kala. Insyallah.0 comments:

Post a Comment